26.09.2008.

27.04-27.09.2008 __ 5 mjeseci od smrti - Emir Karic poginuo od strujnog udara

Dvadesettrogodišnjak kompresorom prao metalnu paletu za viljuškar...

Dvadesettrogodisnji Emir Karic iz mjesta Zivasnica kod Konjica poginuo je jucer nesto poslije 13 sati od strujnog udara. Tragedija se dogodila u blizini mladiceve porodicne kuce. 

Dovezen mrtav

- Odmah po dojavi hitne sluzbe Opste bolnice Konjic da je u ovu ustanovu dovezeno tijelo unesrecenog mladica, na lice mjesta upucena je nasa patrola, te dezurni kantonalni tuzilac koji je obavio uvidjaj - kazano nam je u Policijskoj upravi Konjic.

Tužilac Sead Djikic, koji je sa sluzbenicima PU Konjic obavio uvidjaj, potvrdio je za nas list da se radilo o nesretnom slucaju.

- Prema informacijama kojima trenutno raspolazemo, mladic je kompresorom za pranje vozila prao izvjesnu metalnu paletu za viljuskar. Najvjerovatnije je strujni udar uzrokovao smrt, ali detaljne okolnosti kako je doslo do tragedije jos provjeravamo - kazao je za nas list tuzilac Djikić.

Sok i nevjerica

Na licu mjesta saznali smo da je mladic nastradao koristeci masinu za pranje vozila WAP.
Emirov otac Mujo bio je u soku zbog gubitka sina. Nastradalog je pored kuce prvi zatekao njegov brat blizanac Semir, te je odmah pozvao Hitnu pomoc. Nazalost, Emiru nije bilo spasa.

Emir je bio uzoran mladic, student Saobracajnog fakulteta. Neposredno nakon ovog nesretnog slucaja, ispred porodicne kuce Karica zatekli smo i Emirove drugove iz Konjica, koji nisu mogli vjerovati da su izgubili prijatelja.
www.ripemirkaric.blogger.baCounter.


9138

By:
UnknownPrint